Het Betere Werk

Van stress en burn-out over zingeving, tot feedback. Hosts Pieter & Lore gaan samen met een groep experts op zoek naar manieren om meer te genieten van ons werk, maar vooral ook een gezonde verhouding te vinden.

'Het Betere Werk' is een podcast van de Universiteit Gent i.s.m. Chase Creative.

15K+
UGent personeelsleden
1/6+
Vlamingen met burn-out klachten
25%
Werkende Vlamingen die deeltijds aangesteld zijn.
10%
Vlamingen op zoek naar een nieuwe job sinds COVID.

Over de podcast

Last van stress op het werk? Slaag je er niet in om digitaal te deconnecteren? Hoe doe je aan zelfzorg? Is mijn job zinvol genoeg? Vind jij feedback noodzakelijk om verder te kunnen? Is telewerk een blijver? 

‘Het Betere Werk’ is een podcast van zes afleveringen waarin Lore Vermeulen en Pieter Blomme van de UGent op zoek gaan naar hoe we ons werk werkbaar kunnen houden. Aan de hand van persoonlijke verhalen van UGenters en gesprekken met experten krijgt hun zoektocht vorm. Je krijgt concrete tools aangereikt die ook jij misschien kan toepassen op het werk.

Aan bod komen o.a.: Petra de Sutter, Johan Braeckman, Els Clays, Lieven De Marez, Emelien Lauwerier en Eveline Schollaert.

Trustpunt Gent

Trustpunt is een centrale dienst aan de UGent met één doel: er zijn voor alle collega’s. Met een luisterend oor, concreet advies, coaching of een doorverwijzing naar gespecialiseerde ondersteuning. Onze missie: een universiteit waar iedereen zich goed in zijn vel voelt.

Host Lore is zelf vertrouwenspersoon bij Trustpunt. Zit je met problemen op het werk of voel je dat je energiepeil laag ligt? Neem dan contact op met Trustpunt.